Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Design Walk Emotions. Stop Motion

φέτος για δεύτερη φορά πήγα στο deisign walk,
που γίνεται στις γειτονιες κυρίως το ψυρρή και οπού πολύ designers μπορούν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους.Δουλειές που σίγουρα εάν δεν έχετε πάει δν μπορείτε να φανταστείτε.
Πόλυ πρώτότυπα πράγματα με πολύ φαντασία!
κατάφερα και γύρισα όλα τα γραφεία εκτός από ένα, οπότε μπορώ να έχω πιστύω μία ολοκληρωμένη άποψη..
το design στην χώρα μας μπορεί να μην είναι πολύ μπροστά και να είναι και πολύ εμπορικό αλλά οι designers είναι πολύ μπροστα!
πολύ πιθανό σε επόμενες αναρτήσεις μου να μπορέσω να αναφερθώ μία προς μία σε όλες τις ομάδες designers που με προσέλκυσαν ή στις πιο ενδιαφέρουσες ή τουλάχιστον να κάνω μία σουμα και να άνεβασω όλο το έντυπο και μη υλικό που μάζεψα!
μακάρι να βρω τον χρόνο!
προς το παρόν απολάυστε ένα βίντεο που έφτιαξε εκείνες τις μέρες μία από τις ομάδες!
έδω είναι ένα κειμενάκι που μιλάει για το project τους και για το βίντεο.(Typical mutations)
Το φετινό Design Walk ήταν -για μια ακόμη χρονιά- μια καταπληκτική εμπειρία. Πάνω από 1500 άτομα πέρασαν από το γραφείο μας κατά την διάρκεια του τριήμερου 6-8 Φεβρουαρίου.
Φέτος το θέμα μας ήταν διπλό, από την μία παίξαμε με την κλασική φόρμα του Ιαπωνικού Origami από την άλλη γιορτάσαμε τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής φτιάχνοντας ένα ψηφιακό stop motion βίντεο με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες!
Stop Motion είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί φωτογραφίες οι οποίες όταν μπαίνουν στην σειρά δίνουν την αίσθηση της κίνησης. Όλες μαζί οι φωτογραφίες δημιουργούν ένα βίντεο.
Πάνω από 200 επισκέπτες πήραν μέρος στην δημιουργία του ψηφιακού βίντεο. Κάθε επισκέπτης τραβούσε τυχαία ένα χαρτί το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα συναίσθημα: Από την απογοήτευση μέχρι την έκσταση και από την οργή μέχρι τον αισθησιασμό. Προς το τέλος ο αυτοσχεδιασμός έφτασε επίπεδα μεγαλείου.
Ιδού το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε όσους πήραν μέρος και τους αφιερώνουμε το βίντεο.
(Για όσους σκέφτονται από τον πρώτο πληθυντικό ότι πάσχουμε από σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας… δεν έχουν και άδικο εδώ που τα λέμε. Η πιο απλή εξήγηση πάντως είναι πως το Zing και οι Typical Mutations είναι το ίδιο πράγμα.)


Εργασία για το σπίτι: βρείτε σε ποιο λεπτό εμφανίζομαι :P
παίζει δωράκι :P:P

ενα μεγάλο μπράβο στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές
cheers.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε βασιλη πολυ ωραιο βιντεο..
ευχαριστουμε που μας ενημερωνεις για τα καλιτεχνικα δρωμενα της πολης αφου αλλωστε εχεις απλετο χρονο κ εμεις καθολου..
εμφανιζεσαι στο 2ο λεπτο και 39 δευτερολεπτα μετα, συγκεκριμενα..
ειμαι ο κωστης και περιμενω δωρρρρααααααα!!χα

palms είπε...

τι απλετο χρόνο ρε καραγκιόζη!
ακόμα και το κατούρημα έχω κόψει!

palms είπε...

και τωρα ποιος παιζει super mario??
ειρωνα

παπχια είπε...

χαχα ουαουουυυ ο βασιλης ειναι ροκσταααρ:D κι η ελισαβετ ειναι ροκσταρ πφ και συ θες ολη τη δοξα για σενα σατανικο χαμστερ:Ο

Prokos είπε...

Βασίλη είσαι μαύρος, αλβανός, τούρκος, σκοπιανός, ομοφυλόφιλος, αριστερός, θολοκουλτουριάρης, αναρχοναζί και κομμουνιστής.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να μη σε έχω φίλο πιά.

Ως αντίο να πώ οτι το design walk και το βίντεο τα αγαπάμε à fond. Πήγαινε στο μπλόγκ να δείς την στυχομυθία με το κατοικίδιο που συνεχίζεται ακάθεκτη.

à bientôt

+θολοκουλτούρα πρόσχομεν+

Ανώνυμος είπε...

xxxxmmmmm...ontos giati anaferesai mono sta moutra sou kai oxi stin elisavet...???vasili ti eipame oti einai oi ginaikes???